Kost
Der vil på Stribehus blive lagt vægt på gode råvarer og økologi
i det omfang, dette er muligt – bl.a. med råvarer fra husets egen køkkenhave. Der vil som udgangspunkt i dagligdagens måltider spises ud fra madpyramidens opbygning for at sikre en sund og varieret kost. Måltiderne vil blive forsøgt sammensat således, at beboerne også kan få en sanseoplevelse f.eks. gennem sammensætningen af farver, varmt-koldt, konsistens og ikke mindst smagsoplevelsen.
Beboerne vil i størst muligt omfang blive inddraget i hele processen omkring fra-jord-til-bord med råvarer fra egen have, samt være deltagende i tilberedning af egne måltider.
Vi ser afviklingen af en spisesituation som en pædagogisk praksis. Dette ses i træning af finmotorikken, social interaktion og mulighed for at træne de kommunikative evner og faste rutiner. Alle beboere vil have mulighed for at spise i egen lejlighed med en medarbejder eller deltage i fællesspisning i huset spisestue
på faste dage.
Har beboeren brug for særlig kost (eks. glutenfri el.lign.), imødekommer vi selvfølgelig også dette.